Potragom za ljudskim pravima sve do Berlina

U znak obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Građanska alijansa, u saradnji sa institucijom Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore i Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori, organizuje Potragu za ljudskim pravima za srednjoškolce/ke i njihove nastavnike/ce, koja će biti realizovana u Podgorici 7. decembra 2017. godine sa početkom u 10 časova u prostorijama EU Info centra.

Pravo učešća imaju učenici/ce trećih razreda svih srednjih škola u Crnoj Gori koji se, zajedno sa nastavnicima/cama, prijave na otvoreni poziv koji je otvoren do 19. novembra 2017. godine. Tim treba da bude sastavljen od tri učenika/ce trećeg razreda i jednog/ne nastavnika/ce koji će biti odgovorni/e za tim tokom Potrage za ljudskim pravima. Podatke o članovima/cama tima (ime i prezime, razred za učenike/ce, radno mjesto za nastavnika/cu i naziv obrazovne institucije) uz odobrenje direktora/ce da će predstavljati školu, svi zainteresovani treba da dostave na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 19. novembra do 15 časova.

U toku Potrage za ljudskim pravima, učesnici/e će imati priliku da, od različitih institucija i organizacija na neposredan i direktan način uče o pravima Roma, LGBTIQ osoba, osoba sa invaliditetom, ekološkim pravima, pravima mladih, funkcinonisanju Evropske unije i slično. Kroz zadatke koji će biti postavljeni pred njih moći će da pokažu naučeno i na taj način učestvuju u takmičenju za koje je nagradu obezbijedila Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.

Važno je istaći da je glavna nagrada putovanje u Berlin, kao i da će priliku za putovanje dobiti tri tima. Organizatori neće samo ocjenjivati znanje i umješnost u rješavanju zadataka, već i timski rad, poštovanje ljudskih prava i slično. U Berlinu će se učenje o ljudskim pravima nastaviti pa će nagrađeni/e imati priliku da posjete znamenita mjesta koja predstavljaju simbol ovog evropskog grada kada su u pitanju ljudska prava. Nakon povratka u Crnu Goru nagrađeni/e će imati zadatak da u svojim školama organizuju događaj na kome će predstaviti stečeno iskustvo i znanje i na taj način uključiti svoje vršnjake u promovisanje vrijednosti zajednice evropskih zemalja.

Pozivamo vas da se prijavite za Potragu za ljudskim pravima, i kroz interaktivno učenje, zabavu i druženje sa vršnjacima iz ostalih gradova Crne Gore, stignete do Berlina – grada koji na svakom koraku odiše istorijom.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pozivom na broj telefona 020/513-687.

Milan Radović
Koordinator programa ljudskih prava Građanske alijanse


 

Kontakt informacije partnera na projektu

YIHR MONTENEGRO ARCT YIHR SERBIA IRCT

mn

al

sr

dn