Najava: Predstavljanje izveštaja "Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore i drugim zatvorenim institucijama"

Povodom Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, 26. juna, Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, u petak, 1. jula, predstaviće izveštaj "Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore i drugim zatvorenim institucijama". Predstavljanje će se održati u Kongresnom centru hotela Premijer, sala Cetinje, sa početkom u 10h.

Izveštaj je napisan u okviru projekta „Izgradnja društva bez torture i nekažnjivosti na Zapadnom Balkanu" i sadrži nalaze istraživanja o stanju osuđenih lica i lica smještenih u drugim zatvorenim institucijama u Crnoj Gori a koje je Inicijativin monitoring tim sproveo u protekle dve godine.

izvjestaj-prava-lica-cg

Projekat „Izgradnja društva bez torture i nekažnjivosti na Zapadnom Balkanu" su pored Inicijative mladih za ljudska prava Crna Gora sprovele i partnerske organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava Srbija (članica Građanske alianse), Centar za rehabilitaciju od trauma i torture iz Albanije (ARCT) i Međunarodni Savet za rehabilitaciju za žrtve torture iz Danske (IRCT) i imao je za cilj da doprinese društvu bez torture kroz aktivnosti civilnog društva koje su usmjerene protiv zlostavljanja i drugog okrutnog, nehumanog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja.

Na predstavljanju izveštaja će govoriti:

  • Šućko Baković, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda
  • Slavica Rabrenović, Ministarstvo pravde
  • Milan Radović, Inicijativa mladih za ljudska prava

Razgovor će moderirati Edina Hasanaga Čobaj, izvršna direktorica Inicijative mladih za ljudska prava.


 

Kontakt informacije partnera na projektu

YIHR MONTENEGRO ARCT YIHR SERBIA IRCT

mn

al

sr

dn