Najava: Predstavljanje izveštaja "Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore i drugim zatvorenim institucijama"

Povodom Međunarodnog dana podrške žrtvama torture, 26. juna, Inicijativa mladih za ljudska prava, članica Građanske alijanse, u petak, 1. jula, predstaviće izveštaj "Prava lica lišenih slobode u zatvorskom sistemu Crne Gore i drugim zatvorenim institucijama". Predstavljanje će se održati u Kongresnom centru hotela Premijer, sala Cetinje, sa početkom u 10h.


Održana konferencija "PREVENCIJA TORTURE NA BALKANU, RAZMJENA NAJBOLJIH PRAKSI I ISKUSTAVA"

U Tirani, 23. i 24. juna održana je konferencija "Prevencija torture na Balkanu, razmjena najboljih praksi i iskustava". Konferenciju su organizovale Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) Crne Gore, članica GA, Albanski rehabilitacioni centar za traume i torturu (ARCT), YIHR iz Srbije i Međunarodni Rehabilitacioni Savjet za žrtve torture (IRCT) iz Danske. Konferencija je dio projekta „Izgradnja društva bez torture i nekažnjivosti na Zapadnom Balkanu", koji je podržan od strane Evropske unije.
YIHR organizovala trening „Zdravstvena zaštita u zatvorskom sistemu Srbije“

Inicijativa mladih za ljudska prava iz Beograda je organizovala 9. juna 2016. godine trening za zatvorske lekare i medicinsko osoblje pod nazivom „Zdravstvena zaštita u zatvorskom sistemu Srbije. Trening je realizovan u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i uz podršku kancelarije Zaštitnika građana u čijim prostorijama se i održao trening.


 

Kontakt informacije partnera na projektu

YIHR MONTENEGRO ARCT YIHR SERBIA IRCT

mn

al

sr

dn